КПК

Показати повну версію : Зміни себе - і зміниш світ навколо (в продовження теми)

Helen
08-04-2010, 10:05 AM
Дискусія цікава, жаль було б її перервати

RaY
08-04-2010, 12:06 PM
Да, цікаво.

seromaha, тобі видніше, звичайно, які справи в Європі. Але чомусь ми шукаємо кращого життя саме в них, при усіх тамтешніх мінусах. Для нас - там неймовірне життя, про яке ми тільки мріємо. Я говорю про звичайних трудяг, а не про багатих.

А "гомосятіна", наркотики, відсутність моральних цінностей - то назви хоча б одну країну, де цього немає. Так що з твоїм висновком про обреченість нашої цивілізації не можна не погодитись.

Але ж не всі такі. Серед моїх знайомих багато етичних людей, які живуть, ну якщо не за заповідями, то за совістю точно. І я помітив, що чим більше людина моральніша, добріша, тим складніше її життя.

seromaha
08-04-2010, 02:53 PM
Да, цікаво.

seromaha, тобі видніше, звичайно, які справи в Європі. Але чомусь ми шукаємо кращого життя саме в них, при усіх тамтешніх мінусах. Для нас - там неймовірне життя, про яке ми тільки мріємо. Я говорю про звичайних трудяг, а не про багатих.

А "гомосятіна", наркотики, відсутність моральних цінностей - то назви хоча б одну країну, де цього немає. Так що з твоїм висновком про обреченість нашої цивілізації не можна не погодитись.

Але ж не всі такі. Серед моїх знайомих багато етичних людей, які живуть, ну якщо не за заповідями, то за совістю точно. І я помітив, що чим більше людина моральніша, добріша, тим складніше її життя.
Да вы правы по своему. Безусловно .
Но мораль, этика и доброта =это НИЧТО без ЗНАНИЯ, ВЕДАНИЯ , и человек, культивирующий только положительные качества, но не развивающий свой разум и сознание, стоит на месте в своем развитии. Это, конечно-же, приносит определенный набор страданий и непонимания со стороны менее моральных людей, коих очень много .
Человек в большинстве своем видит только обертку, а не содержимое,последствия, а не причину. Конечно, не все мы можем обрести благо (понимание БОГА)и перейти границу страданий, став святым(грубо говоря).
Для выхода из круга страданий можно начать культивировать в себе голос совести.
Совесть=это тихий шепот нашей ДУШИ, той, настоящей. Чаще всего этот шепот заглушается громким воплем нашего ума. А человек слышит лишь то,что ему удобнее слышать(в меру своих потребностей и желаний на данный час).
ТВОРЕЦ постоянно здесь, с нами, ждет, когда=же мы обратим на НЕГО внимание. На каждом шагу нашей жизни он предлагает нам руку помощи, мы -же, в своей гордости, считаем, что ОН должен служить нам, выполнять наши просьбы, давать то одно, то другое, (дай мне денег, дай мне здоровья, дай мне, дай мне...)А ЧТО ТЫ ДАЕШЬ ЕМУ?
ОН дал нам неоценимый подарок=жизнь и сознание. Дороже и существеннее нет ничего в мирах и вселенных.
Задумайтесь, на что вы тратите свой ПОДАРОК, данный вам ВСЕВЫШНИМ?Что вы скажете ЕМУ, когда вернетесь?

Вернуться к началу (http://tfile.ru/forum/viewtopic.php?t=325335&postdays=0&postorder=asc&start=120#top)

seromaha
08-04-2010, 03:19 PM
Прочитайте это и постарайтесь понять:
2. Иисус сказал: Если те, которые ведут вас, говорят вам: Смотрите, царствие в небе! - тогда птицы небесные опередят вас. Если они говорят вам, что оно - в море, тогда рыбы опередят вас. Но царствие внутри вас и вне вас.
3. Когда вы познаете себя, тогда вы будете познаны и вы узнаете, что вы - дети Отца живого. Если же вы не познаете себя, тогда вы в бедности и вы - бедность.
4. Иисус сказал: Старый человек в его дни не замедлит спросить малого ребенка семи дней о месте жизни, и он будет жить. Ибо много первых будут последними, и они станут одним.
Из апокрифического(не признанного официальной церковью)евангелия от Фомы .
Подтекст сказанного таков:Если человек пуст внутри,То сколько-бы он не пытался наполнить себя извне(материально)=он никогда не будет удовлетворен. Можно поехать хоть к черту не кулички, но, не познав себя, счастья не найдешь.
Кода наш ум и разум удовлетворены и пребывают в гармонии ,то даже жаркое пламя, сжигающее наше тело, покажется ночной прохладой.

seromaha
08-04-2010, 11:13 PM
Тот, кто знает все и имеет все, нуждаясь в самом себе, нуждается во всем.=евангелие от Фомы

Helen
08-05-2010, 10:44 AM
Це все стосується глибоко віруючих, по-справжньому і щиро. Я б навіть сказала - монахів, які відмовились від мирського і живуть молитвами і працею (якщо такі ще є) - і нічого не хочуть і не просять ніяких благ.

зараз ми говоримо про звичайних людей, з усіма їх недоліками, гріхами і недосконалостями.

Якщо Бог створив нас такими, значить є у цьому його задумка, можливо скрита від нашого розуміння. І ніхто не має права говорити про недосконалість людську - бо так захотів Творець. Нам залишається слідувати заповідям, намагатись стати кращими, але Бог не закликав усіх ставати священиками, кожному - своє. "Рожденный ползать - летать не может".

Аграрій повинен добре знати землю, педагог - уміти навчати і так далі. Вимагати від усіх вивчення теології, заглиблення в релігію чи в самого себе - нонсенс. Ну не має часу людина на селі займатись самокопанням, коли гаряча пора, коли вона в прямому й переносному смислі паше, щоб ми мали той хліб на столі і час мудрствувати на форумах.

Можливо, я надто приземлено дивлюсь на життя - але таки більш реалістично.

RaY
08-05-2010, 10:54 AM
Згоден.

Біблію, для початку, далеко не всі прочитали, а хто прочитав - не розкрив смислу прочитаного, а хто розкрив - або служитель церкви, або релігієзнавець, або святий.

в кожній церкві священики по-різному трактують одні й ті ж слова з Біблії, що вже говорити про простих людей.

І попередня тема була про тарифи - скільки ми будемо рабами... Тема матеріальна!!! Висновки і рішення треба приймати також матеріальні. Тут вже інша тема, але все одно хотілося б говорити про реальні кроки, які може зробити людина, щоб краще жити.

Згоден і з тим, що поки ми будемо бидлом, нічого не зміниться. Справді треба змінювати свою психологію, своїх дітей і навіть батьків. Можливо, через ...надцять поколінь українці стануть жити по-людськи. А сьогодні?...

Слава
08-06-2010, 10:00 AM
Прочитала обидві теми - класний перехід - від завищених послуг до релігії..

Є багато літератури типу "Позитивне сприйняття життя". Щось у цьому є. Але світ не змінюється від цього, на жаль. Змінюємо ми своє відношення до навколишнього, вчимось закривати очі на те, що нас не обходить, не помічати негативів, зосереджуватись на позитивних моментах, радіти життю. Все добре, але так культивується й цинізм, егоїзм. Мені не боляче - значить, це мене не обходить, мені добре - значить все добре.

Для конкретно людини може й так. Але для суспільства в цілому - це погано.

Але коли починаєш перейматись негативами, переживати за когось - то й починаєш ненавидіти систему, певних людей, які роблять зло. Звідси - сам стаєш злим і недобрим, бо готовий підписатись під смертною карою для педофіла, наприклад.