КПК

Показати повну версію : Вибори мера - хто за кого?

LiM
09-10-2010, 10:35 AM
Скоро місцеві вибори. Шановні лучани, кого хочете бачити на посаді мера?
може, хтось знає більше, як прості люди, - розказуйте, щоб знову не обпектися.

Може, багатьом на форумі й не цікава політика, але, люди, подумайте - це ж наше життя на наступні роки. Від того, хто прийде, залежатиме наш комфорт і рівень життя.

Чув про одного голову сільради, то на нього люди моляться - він село зробив процвітаючим, звідти ніхто не їде, а молодь після здобуття освіти, повертається назад.

Луцьк, звичайно, не село - трохи більше треба праці вкласти, але все залежить від доброго господаря, а не чергового політикана.

torent
09-14-2010, 10:05 AM
За Шибу точно не голосуватиму. Зараз важко щось сказати - хай покажуть свої програми спочатку. Але наш народ програм не читає - вибирають по фейсу і пустим обіцянкам. Та й за виконання чи не виконання програми ніякої відповідальності наш закон не передбачає.

Можна з три короба наплести, попасти у тепле крісло і спокійно набивати кишені. Поки в Луцьку нема ні одного кандидата в мери, який цього робити не буде.

голосувати піду, тільки щоб не вибрали когось гіршого. А не того, що надіюсь, що прийде совісна чесна людина, яка ХОЧЕ щось зробити для міста.

Ivanna_TheBest
09-16-2010, 07:37 PM
Збираюся голосувати за Антона Кривицького. Кривицький і за фахом чи то архітектор, чи то будівельник, і має досвід мера величезний. Ще один плюс - зберіг моє місце роботи - Старий ринок)))
Його мінус - це корупція.

Козюра – теж непоганий кандидат. Захистив базарників від Шиби (в грудні 2008 був страйк), оренду продовжили-таки ОБЛСПОЖИВСПІЛЦІ, а не створенному під намагання забрати ринки в комунальну власність комунальному підприємству "АвтопаркСервіс" (нині банкрутуючому). Козюра ж «відмазав» керівництво Асоціації "Бізнес-Волинь" від відповідальності за той пікет під мерією, на який Шиба не дав дозволу.
Зараз Козюра "воює" проти «генделиків» на Театральному майдані, у парку, поруч із дитячими майданчиками.
Мінус його - "темна конячка". Юрист, в законах знає всі лазівки, може зловживати при посаді мера, а голими руками його не візьмеш...

Шиба занапастив усі газони на центральних вулицях Луцька, вони вчасно не викошувалися. Також звичайною картиною були повалені корзини з квітами, покладеними до пам’ятника Шевченку. Збільшилась кількість аварійних дерев у місті.
А чого варта епопея зі встановленням пам’ятника Бандері! Після перемоги Януковича на виборах президента тема увічнення Бандери більше у волинських мас-медіа не піднімається. Якщо Ви, Богдане Павловичу, згуртували навколо себе патріотичний депутатський корпус, то чому боїтеся відзвітувати патріотичній громадськості Луцька, на якій стадії зараз це питання? Вам хтось хвоста защемив? Чи раптово змінився світогляд?)

Взагалі більше схиляюсь до кандидатури Кривицького. Якщо врахувати той єдиний позитив, що втяв Шиба - вирішив проблему зайвої кількості маршрутних таксі, організував зупинки - то далі транспортне сполучення в місті має тільки вдосконалюватись, за будь-якого мера)) Думаю, вирішиться й проблема тарифів. У Антона Федоровича були гарні ідеї стосовно обліку перевезень пільговиків, не встиг зреалізувати під час останньої каденції...

Helen
09-17-2010, 10:27 AM
Не перестаю дивуватись твоїй ерудиції, Ivanna_TheBest! Респект.

Сумно, що у свіх перерахованих кандидатів рильця в пушку. Згідна з torent - навряд чи хтось прагне посісти мерське крісло заради самого міста і його мешканців. Кожен має особистий інтерес і/або інтерес його спонсорів.

Кривицького зараз згадують з ностальгією, як радянський союз - здається, що було краще. Тоді, дійсно, красти в таких масштабах, як зараз, боялись, проблеми не висвітлювались і складалось враження, що все більш-менш добре.

Але зараз час змінився, і на жаль, в гіршу сторону - що раніше боялись робити, тепер можна робити навіть не дуже криючись. То що заважатиме тому ж Кривицькому подарувати своїй дочці вже цілий інститут?

Ivanna_TheBest
09-17-2010, 11:04 AM
Не перестаю дивуватись твоїй ерудиції, Ivanna_TheBest! Респект.
Helen, мені дуже сподобався цей форум. Я порівняно новачок тут і одразу звернула увагу на те, що мала активність учасників.
Колись серйозно займалась політикою, була однією з засновників громадської організації підприємців у Луцьку, членом УРП "Собор", 1998 року висувалася кандидатом в депутати міської ради по виборчому округу №21, працювала на виборчих дільницях.:i_am_so_happy:
Старатимусь зробити все для того, щоб форум було цікаво читати, щоб сюди підтягувався народ.
Раджу дозволити залишати репліки незареєстрованим читачам. Додасться трохи драйву)

То що заважатиме тому ж Кривицькому подарувати своїй дочці вже цілий інститут?
Моя б воля, я б особисто йому подарувала технічний університет. Він стільки зробив для процвітання нашого міста, що, їй богу, особисто мені для нього - не шкода!:good:

Helen
09-22-2010, 09:50 AM
Я так само сприйняла повернення Клімчука - і ні раніше, ні зараз йому, здається немає чого закинути. Якщо, а скоріш за все так і є, він і кладе щось у свою кишеню, то, по крайній мірі, робить це без скандалів і шуму.

Щодо Кривицького, та й будь-кого, - то добрий той мер, в місті якого людям комфортно жити, проблеми можна вирішити без бюрократії, та він і сам повинен знати усі проблеми міста і вирішувати їх ще до того, як йому 20 скарг чи прохань наваяють.

А в Україні поняття "політика" викривили до бєзобразія. Ну, не повинен мер бути політиком! Це має бути такий собі голова колгоспу, господарник - щоб займався справами, тримав під контролем всі критичні ситуації і вчасно їх вирішував. і т.п. І вибирати люди повинні мера за його потенціалом, здобутками, а не за належністю до якоїсь партії.

Ivanna_TheBest
09-22-2010, 02:43 PM
Моя б воля, я б особисто йому [Кривицькому] подарувала технічний університет.
Подумала і через деякий час додала:
Хотіла би подарувати Антону Федоровичу три "хрущовки" на моїй вулиці - №2, №4 та №6. Все одно вони вже дуже старі, відпрацювали свій ресурс. То такий добрий господарник довів би ці будинки до пуття, а мешканці б йому платили, жили та раділи комфорту:yahoo:

Ivanna_TheBest
09-22-2010, 03:13 PM
Взяла в наметі Бондаря газетку "Луцьк наш дім". Почитала. На повну котушку розписано створення ОСББ в будинку по просп. Перемоги, 10 і капремонт з заходами по раціональному використання тепла, який там проведено.
Все піднесено так, ніби створенням цього ОСББ маємо завдячувати саме кандидату на мера Бондару (нині депутат обласної ради), який, будучи ініціатором пілотного проекту з енергозбереження на Волині, ще й знайшов для цього будинку інвестора.
Так гарно про всю цю діяльність розписано! І телебачення пропіарило цей ремонт...
Цікаво, чи так само задоволені ОСББ мешканці будинку?
Пройшлася я понад згаданим будинком. Враження таке, що всі зовнішні роботи закинуто на півдорозі. Зроблено тільки одну стіну, і ту не до кінця. Лоджії були жахливі - такими й залишились. З боку двору - на фасаді та сама, ще радянська, облицювальна плитка. Зовнішній вигляд будинку зовсім не схожий на те, що наївному електорату піднесено на першій сторінці газети, мабуть, як заслуга Бондаря. Хто не бачив газети - за допомогою комп"ютерної графіки показано чотири фази перетворення якогось блочного будинку в сучасну "лялю", причому, на жодному фото немає будівельних риштувань. Ніби перед кожною фотосесією їх демонтовували)
Ось так можна піаритися. Добре - я мешкаю поруч і пішла подивилася на той будинок. А інші сприймуть картинку за реальність.
Думаю, проблемою подальшого щомісячного збору додаткових коштів з мешканців на продовження ремонтів, із-за чого все зупинилося, Бондар не переймається...

Інший депутат, вже міської ради,- Андрій Козюра - теж піариться на цій темі ОСББ. Він пропонує всім охочим свою допомогу по створенню ОСББ в їхніх будинках.

LiM
09-28-2010, 10:39 AM
Ото й воно. Всі навчились робити собі піар, в основному перед виборами. А пройдуть вибори і нічого особливо не змінюється. Одну дирку залатають, а ще дві вилізе, то хай вони до наступних виборів повисять.

Я не розумію, чого не можна визначити усі проблеми і почати їх ліквідовувати поетапно. Погані дороги? То давайте їх не латати, а класти якісний асфальт. І не виділяти гроші в цей час на якісь пам’ятники, свята помпезні не робити.

Зробили дороги - що там далі на черзі? Так, дахи - наступного року займатись дахами. Так можна за років 10 з Луцька цяцю зробити.

І ніхто ж такого не пропонує - бо бояться, що тоді за нього проголосують водії, а бабця, в якої криша тече - ні. А я думаю, що в нас народ не такий вже й дурний - покажи нормальну програму, докажи що можеш і хочеш це зробити і люди потерплять, почекають, аби ти робив.

Так сумбурно написав - бо вже достало!

elf
10-06-2010, 11:41 AM
За Токарського піду голосувати - може нарешті той міст над ж/д побудує. Потім усіх базарників розжене - а то такі площі пропадають! - їх же давно треба до рук прибрати! Скорпіон свій переучить на бойовиків, щоб ніхто вякнути не міг - і стане великим князем Луцьким, а потім може і Волинський, чи навіть Галицько-Волинським і так далі до президента галактики :wacko1:

Ivanna_TheBest
10-07-2010, 07:58 PM
Люди добрі, а де в інтернеті можна ознайомитись із всім списком кандидатів на посаду міського голови та їх біографіями? Перелопатила весь сайт міської ради і не знайшла.

LiM
10-08-2010, 08:37 AM
Це таємна інформація.

Мене загалі зараз вбиває "людяність" різних кандидаточиновників - той вікна вставив у школі, той ще там якійсь школі поміг, той опалення розпорядився включити раніше (чого холодно досі?!!!!!).

"Ну, возьмите МЕНЯ!"

А програми їх можна і не читати, напевно там одна вода, розрахована на неграмотних і довірливих. До того ж вони все одно не збираються нічого з тих програм виконувати. В кращому випадку щось одне під наступні вибори, щоб потім сказати - люди, я ж обіцяв - і виконав, вибирайте мене.

Якби у нас були такі закони, щоб той кандидат був зобов’язаний виконати кожен пункт своєї програми, щоб і терміни були прописані, і відповідальність вплоть до тюрми, то зараз на мера не 18 чоловік претендувало б, 2-3 максимум.

Ivanna_TheBest
10-25-2010, 11:34 PM
Так можна за років 10 з Луцька цяцю зробити.
...
в нас народ не такий вже й дурний - покажи нормальну програму, докажи що можеш і хочеш це зробити і люди потерплять, почекають, аби ти робив.
Можна зробити, авжеж. Якщо не ставити умов (читай - не вимагати хабарів), то тоді можна й за три справитись.
Кажуть, що луцькі бізнесмени дуже й дуже прагнуть зробити рідне місто ошатним по-європейськи. Пропонують подарунки місту.
Наприклад, один бізнесмен запропонував за відведення ділянки під будівництво 26-поверхового будинку подарувати Луцьку сучасну, з нуля, пожежну машину з драбиною, що дістане 26 поверху. Йому кажуть: "Е ні, Ви нам краще грошима".
От ми хочемо, щоб до Луцька йшли інвестиції. До Львова йдуть, до Рівного, до Івано-Франківська, а до Луцька не йдуть. А чому? Тому що тут розвели корупцію...

Слава
10-26-2010, 11:01 AM
Корупція є всюди, просто хтось ще з людьми трохи ділиться, а не тільки собі кишені набиває.
Те ж Рівне - ніби недалеко, але наскільки місто розвинутіше, цивілізованіше, окультуреніше! І завжди так було - то може справа у нас, волиняках? Бо і владу, все ж таки, ми самі собі обираємо?

Ivanna_TheBest
10-26-2010, 12:51 PM
Корупція є всюди, просто хтось ще з людьми трохи ділиться, а не тільки собі кишені набиває.
Згідно рейтингу кращих міст країни від журналу "Фокус", за останні чотири роки життя покращилось саме в тих українських містах, де керівниками у 2006 році обрали вихідців з бізнесового середовища.
Наприклад, бізнесмен Василь Токарський обіцяє, в разі якщо буде обраним на посаду мера, перекрити всі шляхи корупції в місті, бо він знає, скільки, коли і де доводиться платити.
Як ви собі уявляєте: приходить до мера Токарського прохач і пропонує за якусь послугу тисячу-дві доларів:lol:

Те ж Рівне - ніби недалеко, але наскільки місто розвинутіше, цивілізованіше, окультуреніше!
Ще недавно рівняни їздили до Луцька скуповуватися, а тепер рівненські торгові центри поза конкуренцією, а рівненський зоопарк навіть порівнювати важко з луцьким. Є в Рівному і льодова арена.
Суттєво не вплинула на ситуацію навіть поява в Луцьку відпочинкового комплексу "Адреналін".
За даними "Фокуса", Рівне серйозно "обскакало" Луцьк в рейтинговій таблиці, перебравшись із 36 місця у 2008 році на 18-те у 2010.
Вінниця піднялася за кілька років із 37-го місця на дев"яте.
Харків взагалі здійснив рейтинговий прорив! За три роки - з 50-го на перше місце!
В той же час Луцьк, який в 2008 році був на 10 місці, в 2009 році опинився на 21-му, а цьогоріч посідає 26-ту сходинку.:shok:

то може справа у нас, волиняках? Бо і владу, все ж таки, ми самі собі обираємо?
То-то й воно, що на минулих виборах ми обрали місцеву владу з містечковим мисленням, яка не є самодостатньою і яка має точнісінько таку саму команду. Не віриться, що в разі, якщо туди потрапить патріотична, прогресивна, порядна людина, вона зможе там працювати. З вовками жити - ...
Та сама картина, що в Верховній Раді України.

Helen
10-27-2010, 10:22 AM
На рахунок Токарського - хто сказав, що грошей буває багато?... Тим більше бізнесмен, який знає ціну кожній копійці, матиме не меншу спокусу за простого чинушу взяти хабара. Корупція на Україні, та й у світі, житиме вічно, як це не сумно. Частково можна з цим боротись зменшенням бюрократії, автоматизацією багатьох процесів, підвищенням соцстандартів, щоб людина могла не в кишеню тикати, а спокійно заплатити і отримати, що хотіла.

Ivanna_TheBest
10-27-2010, 10:53 AM
Точно. Мер Токарський же не буде приймати рішення одноосібно. А серед новообраних депутатів буде багато охочих поправити власне матеріальне становище. Не будьмо наївними, мало хто з них іде у владу дійсно заради блага громади.
Та підприємець при владі залишиться підприємливою людиною. Підприємець має більш широке мислення, він прогресивніший, він знає зарубіжні стандарти комфорту міст, по життю навчився розрулювати фінансові питання при браку коштів.