КПК

Показати повну версію : Велосипедні доріжки у Луцьку

Oleg aka SITERATING
06-02-2008, 09:19 AM
Новина за адресою - http://toplutsk.com/biznews-news_161.html

В принципі, якщо все ж таки почнуть будувати :smile1: , буде дуже добре. Вчора проїхавшись на велосипеді , до цього роки 2 не їздивши, я насправді зрозумів наскільки небезпечно їздити на наших дорогах. Не дивно що ДТП за участю велосепедистів так багато. http://forum.toplutsk.com/images/icons/icon9.gif

tim
06-05-2008, 10:18 AM
Я звичайно за будівництво таких доріжок.
Кількість велосепедів в Луцюку зростає з небаченою швідкістю.
Тому доріжки рано чи пізно всеодно прийдеться будувати.

dima
06-05-2008, 10:41 AM
Кількість велосепедів в Луцюку зростає з небаченою швідкістю.

Багато людей переходить на велосипеди, тому що це зручно.
Краще проїхатися велосипедом.:smile1:
Ніж чекати на маршрутку.:mad2:
Потім їхати в забитому транспорті.:mad2:
Щей 1.5 грн. платим.:mad2:

Sebrant
06-05-2008, 08:49 PM
а куда той *ровер* діти на роботі, а?

dima
06-06-2008, 09:56 AM
а куда той *ровер* діти на роботі, а?
Це досить болюча проблема.
На деяких фірмах вже є стоянки для велосипедів (Нова лінія, Кронберг і Шуберт).
В інших випадках кожен викручується як може.
Пристибає до чого небуть, або ставить в якусь підсобку.

vova55lutsk
06-06-2008, 12:59 PM
можливо їх ще небуде, це тільки проект його потрібно затвердити. Наскільки я чув це можливо але не на всіх вулицях.Я думаю ближчих років 3-4 нічого не зміниться. Невже в нас в місті настільки приведені до ладу дороги, що можна розраховувати на велосипедні доріжки. Та в нас нормальних пішохідних доріжок немає. Я гадаю,що це тільки оголошення нічого більше можливий прогноз на майбутнє, але чи воно прийде до нас невідомо.

dima
06-09-2008, 03:51 PM
Ясно, що доріжки на всіх вулицях не побудують.:slezy:
Але добре було б, якби побудували хоч на частині вулиць. :smile1:

stels
06-11-2008, 10:44 AM
Наряд чи цей проект реалізують в життя.

tim
08-19-2008, 11:24 AM
Є тема попрацювати для себе, для міста і взагалі зробити щось корисне в цьому житті…
Неодноразово піднімалась тема про те, що потрібно створювати велосипедні доріжки (ВД) у місті. Далі ніж рівень розмов це не заходило, а треба конкретні справи. Маю думку і позицію (і не я один), що прийшов час це питання рухати з місця.

Спочатку…
Перший крок ми зробили. Після Велодня-2008 був проведений круглий стіл, на якому представники новоствореної Асоціації Велосипедистів Луцька (АВЛ) від імені багатьох велолюбителів міста офіційно висловили позицію, що ВД Луцьку потрібні. Крок назустріч зробила і влада. Заступник міського голови, директор департаменту житлово-комунального господарства В. Стемковський погодився з актуальністю цього питання і запевнив, що міська влада готова до спільної роботи з громадськістю щодо створення в Луцьку ВД.

Потім…
Велосипедній громадськості (тобто нам з вами) було запропоновано, щоб ми підготували свої пропозиції щодо можливості розміщення ВД у Луцьку. Грубо кажучи, показати, якими б ми хотіли бачити ВД в Луцьку… тільки офіційною мовою. Щодо цього не виникало ніяких непорозумінь, адже очевидно, що такі пропозиції мають вносити не чиновники, які сидять в кабінетах і знають про велосипед тільки з каналу діскавері (перебільшую ), а ті люди, для яких велосипед став частиною життя.

Далі…
Перша теза очевидна: наступний крок (підготовка пропозицій) наш…
Як ми це маємо робити?
Хм… Тут мабуть варто звернутись до досвіду закордонний колег (маю на увазі колег-велосипедистів), тернистий шлях яких ми якоюсь мірою повторюємо в себе.
На цьому етапі вони вносили свої пропозиції щодо ВД на громадському інтернет-форумі. Обговорювали, критикували, підтримували, відхиляли і врешті вийшли на якийсь загальний варіант, який офіційно запропонували владі.

Наступне…
Якщо перевести це на наші реалії, механізм такий:
- ми всі зараз активно пропонуємо свої варіанти створення ВД в Луцьку;
- робимо це конструктивно, вказуючи конкретно пропоновану вулицю, характеристики, призначення, обґрунтування, і всяке інше, що є необхідним атрибутом серйозного офіційного документу;
- в кінці узагальнюємо це все і виходимо на остаточний офіційний документ, який називатиметься «Концепція створення велосипедних доріжок в Луцьку». Він і стане вихідною точкою для практичного втілення наший задумів і мрій. Подальшу долю цього документа не важко передбачити. Він може бути затверджений на сесії ради як програма розвитку з деякими видатками, він може знайти себе на сторінках генерального плану міста. Під нього, врешті, можна пошукати фінансування з міжнародних фондів. Фактом є те, що без нього ніяк.

Що ж далі...
Особисто я, структуру даного документа бачу наступною:
1.Розділ «Загальні положення», в якому міститимуться загальні характеристики системи велосипедних доріжок у місті. Мета їх створення, призначення, загальна протяжність, структурні елементи, картосхема, кількість відрізків і багато іншого, що вбреде в голову в процесі роботи.
2. Розділ «ВД в Луцьку», в якому детально описуватиметься кожна ділянка всіх маршрутів. Наприклад, є вузлові точки А, Б, В, Г….. Між ними відрізки маршрутів А-Б, Б-Г, Ь-Ї і т. д. Кожен відрізок має бути детально описаний за характеристиками:
- місцезнаходження, вулиця;
- призначення;
- довжина, ширина;
- характер руху;
- покриття;
- дорожні знаки, світлофори, розмітка, лежачі поліцейські тощо;
- карто-схема;
- місця велопарковок
і т.д. і т.п….
3. Розділ «Пропоновані заходи на найближчі років 5 і бюджет». Цей розділ найскладніший і найнецікавіший, тому поговоримо про нього коли буде готове все інше.

Іще одне…
Питання структури Концепції залишається відкритим для обговорення. Але все-таки пропоную частіше звертатись до досвіду вже існуючих практик, щоб не придумувати повторно самокат. До речі, пропонований варіант – це моя видумка, тому він і відкритий для обговорення.

Отож…
Не полінуйтесь написати кілька речень, запропонувати свій підхід, покритикувати щось, або навіть взяти лінійку і просто поміряти ширину тротуару, щоб побачити чи міститься там ВД чи ні. Пропонуйте свої маршрути, відстоюйте свою позицію, шукайте оптимальні варіанти, бо все це ви робите для себе.

Зауважте…
Якщо ми зараз цього не зробимо, нам потім не буде кому дорікнути, що хтось чогось колись не зробив, бо ця справа зараз в наших руках. А от наступні покоління з впевненістю зможуть сказати, що наші тати і мами колись щось «канкрєтно продрушляли»… Так що не гайте часу, вперед до велосипедного майбутнього.

На останок…
З дозволу модераторів форуму і розділу, хочу запропонувати дві тези, з якими мусять погодитись всі дописувачі цієї теми (такі собі маленькі правила):
1. Тема політики, в тому числі місцевої і обговорення того чи іншого чиновника як хорошого чи поганого тут не має бути присутня.
2. Не обговорювати доцільність проведення подібної роботи (треба/не треба, поможе/не поможе, реально/не реально).

Що ви думаєте з цьго приводу?

dima
08-19-2008, 11:32 AM
Я думаю що велодорішки можна побудувати за рахунок тратуару.
На більшості вулиць вони досить широкі.

Fredi
08-21-2008, 06:54 AM
Тільки на тратуарах.
На проїздній частині зробити неяк не вийде бо там вже і автомобілям тісно.

naive
03-15-2009, 08:16 PM
доріжки потрібні, але найближчі 30 років їх у нас не буде. таку маю думку

Iron Death
03-24-2009, 09:19 PM
Тільки на тратуарах.
На проїздній частині зробити неяк не вийде бо там вже і автомобілям тісно.

На тратуарах в ніякому разі, а от зарахунок тротуарів можна, правда прийдется розбивати і зменшувати тротуари (шо прийдется вкласти немалі гроші) ну а на дорогах врятлі вийде бо маленькі вони в нас хоч так і най лекше. Вони тількі говорять а в підсумку якшо навіть і зроблять то одну дві для показу і все.