КПК

Показати повну версію : Cпілка радянських офіцерів хоче повернути старі назви вулиць

Helen
03-18-2010, 11:34 AM
"...варто відновити старі назви теперішніх вулиць Шухевича, сенаторки Левчанівської, героїв УПА, та Гальшки Гулевичівни, які до осені 2007 року носили імена Кузнецова, Медведєва, Червоноармійська та Паші Савел’євої відповідно."

Цікаво, що з того вийде.
Звісно, багато хто називає вулиці старими назвами, але приїжджі, студенти, наприклад, вже знають їх за новими. Крім цього, час не стоїть на місці - змінюються герої, вподобання іт.д.

Ще один фактор - це ж коштує великих грошей! Я розумію - піднімати такі питання в благополучний час у багатій країні, але в нас...

Що думаєте з цього приводу?

LiM
03-18-2010, 03:40 PM
Та хай вже залишаються ті що є. А то потім з’являться ще якісь сили з своїми вимогами...

jun
03-18-2010, 03:48 PM
Щоб менше було ворожнечі, нам би вулиці не називати, а нумерувати,як в Штатах, наприклад.

Слава
04-01-2010, 12:37 PM
Нумерувати - то класно. Або давати нейтральні назви - там, весела вулиця (там, де студентські гуртожитки:drinks: ), банківська (де банків багато), довга, чиста...

А Леніни-Сталіни то вже старе і нікому не потрібне. Попитайте в школярів, хто це, вони вже не знають, а от хто такий Шухевич можуть розказати. І то не всі.

То все штучно робиться, щоб люди не думали, що їм їсти і за що лічитись, а забивали голову дурницями. Владі так добре. Ви собі сваріться, а ми собі знаєм.

Ivanna_TheBest
05-10-2010, 06:20 PM
Я - за те, щоб повернути старі назви вулиць. Спробую пояснити, чому.
"Помаранчева" влада не відмітила себе ні побудовою в Луцьку нових дитсадків, ні нових вулиць, ні нових державних/муніципальних підприємств, які давали би прибуток в бюджет.
Кромберг не рахуємо - його появі ми завдячуємо німцям.
Комунальне підприємство "Автопарксервіс" теж не рахуємо - воно показує збитки.
На перейменованих вулицях не покращився ні санітарний стан, ні освітлення дворів. Не з"явилось нових лавочок для пенсіонерів. Не зрізано жодного аварійного дерева, які вже віджили свій біологічний вік.
Замість цього депутати займались політиканством і дерибаном.
Нехай зроблять, як було і з миром підуть із влади.
Ну одного-двох можна лишити))

Helen
05-12-2010, 02:33 PM
Добре, повернуть старі назви. І що від того зміниться? Покращиться стан вулиць чи виростуть нові дерева замість аварійних?

Ivanna_TheBest
05-12-2010, 06:46 PM
Добре, повернуть старі назви. І що від того зміниться? Покращиться стан вулиць чи виростуть нові дерева замість аварійних?

Іншим, наступним горе-керманичам неповадно буде фігнею страждати. Замість вирішення реально потрібних справ.

Хто з молоді не знає, можу розповісти цікаву історію з перейменуваннями в Луцьку епохи СРСР.
У Луцьку був побудований гарний сучасний готель. Своєю архітектурою він не був схожий на жодний витвір "совкового" масового зодчества. Назвали його "Світязь" - на честь прекрасного озера на Волині, який є символом нашого краю. Гарними були стилізовані "весла" між вікнами.
А ще в Луцьку був побудований красень кінотеатр "Промінь".
І ось "зверху" надійшла директива. До 50- річчя утворення СРСР місто повинне мати об"єкти, що символізують дружбу народів СРСР під керівництвом Кремля.
Не довго думаючи, готель "Світязь" переназвали на "Росію" (з веслами), кінотеатр - на "Москву".
І ходили ми до Москви дивитись кіно. І їздили з ринку тролейбусом повз Росію.
Згодом було побудовано інший готель "Світязь". А коли розпався Союз, готель "Росія" перейменували знов - на "Лучеськ". Кінотеатр "Москва" знову став "Променем"...
Ех, шкода мені того архітектора, який бачить на вулиці Рівненській З ВЕСЛАМИ як не "Росію", то "Лучеськ"!
Ім"я вулиці чи споруди - це його візитна картка, це епоха.
Проспект Волі, крім перейменування з "вул.Леніна" - змінив своє обличчя. Те ж саме - з "вулицею Радянською".
А Кузнєцова - ну навіщо було чіпати? Кому воно муляло око? Вуличка, де немає офісів, установ, всього в три будинки довжиною. Де доживають віку пенсіонери КДБ/СБУ, фронтовики, колишні міліціонери.

jun
05-13-2010, 12:26 PM
От я і кажу - вулиці треба нумерувати. І ніяких проблем! І ніяких образ!